Italie | Vakantiewoningen per Regio | Zoeken

Groot Vakantiehuis in Italie | vakantie met Familie | met Vrienden |

Italie Corona virus

Reisadvies Italië - Ministerie Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: Laatst gewijzigd op: 18-03-2020 | Nog steeds geldig op: 25-03-2020

De Italiaanse regering heeft verdere noodmaatregelen afgekondigd voor het hele land. Alleen woon-werkverkeer en noodzakelijke medische of familiebezoeken zijn nog toegestaan.

De Italiaanse regering heeft op 17 maart 2020 opnieuw verdere noodmaatregelen afgekondigd. Voor de gemeente Medicina (Bologna) en gemeente Ariano Irpino (Avellino) in de regio Emilia-Romagna en Campania. Beide gebieden zijn compleet afgesloten. Er geldt een in- en uitreisverbod.

Hieronder de Kaart van het Ministerie van Buitenlandse Zaken met de huidige situatie.

foto: corona kaart italie

Nederlandse reizigers die zich nu nog in de rode gebieden bevinden worden aangeraden naar huis te gaan met de bestaande mogelijkheden (trein, auto en vliegverkeer).

Voor reizigers die terug willen naar Nederland, Italië binnenkomen of zich moeten verplaatsen in Italië is daarvoor een ingevulde Italiaanse verklaring verplicht.

Verscherpte maatregelen

Met deze maatregelen wil Italie reisbewegingen zo veel mogelijk beperken. Het openbare leven komt daardoor vrijwel stil te liggen. De regering wil hiermee de verspreiding van het virus terugdringen.

Als de maatregelen goed uitpakken zullen op termijn de oranje regio's weer geel worden.

Italianen moet zoveel mogelijk thuisblijven

In heel Italie mogen inwoners vanaf vandaag niet zonder goede reden hun gemeente verlaten. Mensen die ziek zijn mogen hun huis niet verlaten.

Een maatregel van de Italiaanse regering om verdere verspreiding een halt toe te roepen.

Liefst thuiswerken. Als het niet echt anders kan mag je naar je werk. Alleen in noodgevallen mogen zieke Italianen de deur uit.

Wanneer je van de ene naar de andere gemeente gaat moet je als inwoner eerst documenten invullen. Bij controles moeten je deze papieren met daarin de duidelijke reden voorleggen.

Wanneer dat geen goede redenen zijn krijgt de Italiaan een boete (260 euro). Een zieke Italiaan met koorts heeft kans op gevangenisstraf (tot 3 maanden).

Advies van het RIVM: Rijksinstituut voor Volksgezondheid

Op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu worden alle niet-noodzakelijke reizen naar Italie afgeraden, omdat we willen voorkomen dat verdere besmettingen in Nederland optreden.

SelecXYZ Reizen bevindingen en overwegingen

Het lijkt ons voorlopig onverstandig naar Italie te gaan. Het is wachten op een kentering. Als veel oranje gebieden weer geel zijn, wordt de situatie anders. We hopen dat de maatregelen snel zullen helpen.

We blijven deze pagina van updates voorzien.

Dit is de Reisadvies Italië link naar het: Ministerie van Buitenlandse Zaken